Groep 1/2 C

September 2017
We zijn inmiddels alweer een aantal weken op school. De kinderen zijn al helemaal gewend in hun nieuwe klas en bij hun nieuwe juf.
Bij de foto's ziet u een aantal foto's die we vandaag gemaakt hebben. Foto's van een normale dag in de klas. U ziet de kinderen aan het werk aan tafel, in de hoeken, tijdens coöperatieve werkvormen (de binnen-buitenkring) en tijdens het buitenspelen.
Het eerste thema, Spatje, hebben we afgesloten. Vanaf volgende week gaan we aan de slag met Gruwelijk Eng.... Het thema van de jaarlijkse Kinderboekenweek.

Oktober
De Kinderboekenweek is bijna afgelopen. Het thema was Gruwelijk eng! De afgelopen weken hebben we fijn aan dit thema gewerkt. Er zijn prachtige griezels 'geblazen', monsters geknutseld, woorden geleerd en natuurlijk is er vooral veel voorgelezen. De juffen hebben tijdens het lezen ook wel eens van groep gewisseld, zodat een andere juf kwam voorlezen. Wat leuk!

Na deze 'spannende' weken is het nu tijd voor herfstvakantie. Allemaal een fijne week gewenst!

November

De eerste weken na de herfstvakantie hebben we gewerkt aan het thema Herfst. Het weer werkte goed mee, dus we hebben veel buiten kunnen ontdekken. Met spiegeltjes op pad om de paddenstoelen van onderen te bekijken, slakken te zoeken en allerlei activiteiten met bladeren. Samen hebben we heerlijke appelmoes gemaakt, alles was op! Kijk maar in bij de foto's voor een indruk.

De kinderen hebben meegedaan aan Streetwise, een project voor de verkeersveiligheid. We kregen uitleg over veilig oversteken en het gebruik van een autostoeltje. Behalve dat het een hele leuke dag was, was het ook nog eens heel leerzaam! Kijk maar bij de foto's.

Soms zijn er kinderen uit hogere klassen die een project moeten maken voor kleuters. Zo ook deze keer. Eerst kwamen Kjeld en Ize een zelfgemaakt boek voorlezen. Ze hebben het verhaal en de tekeningen helemaal zelf bedacht en uitgevoerd.
Afgelopen week wat het de beurt aan Tom en Merle. Zij hadden een project rondom het maken van een kleuterorkest. Samen met de kinderen hebben ze instrumenten gemaakt en een liedje ingestudeerd. Na weken van voorbereiding, mochten ze het uiteindelijk uitvoeren. Wat ging het goed en wat hadden ze een enthousiast publiek!
Zoals u kunt zien op de foto's, waren beide projecten erg geslaagd.

Inmiddels zitten we volop in het Sinterklaasthema. De kinderen spelen graag in de uitdagende hoeken en spelen het liefste Sint of Pietje. Er wordt van alles geknutseld en liedjes gezongen. Kortom, een gezellige, soms spannende tijd!

December
Sinterklaas is weer richting Spanje. Wat was het een mooie, soms spannende dag op 5 december. Na de aankomst per boot, mochten alle kinderen in hun eigen klas bij de Sint komen. Iedereen die dat wilde, mocht een hand geven, een liedje zingen of wat vertellen. De pieten zetten de boel flink op stelten. Voordat de Sint wegging, kreeg iedereen een mooi cadeautje. De rest van de dag hebben de kinderen zich vermaakt met spelletjes, buiten spelen, iets lekker te eten en drinken en gezellig samenzijn.
Toen Sint eenmaal het land uit was, deed ook de Kerstboom zijn intrede. Samen hebben we de boom versierd. Deze periode luisteren we naar mooie, oude verhalen en werken we over Kerst.
We sluiten dit af met een prachtige Kerstviering. We kijken er naar uit!!

Januari 2018
Na een lange Kerstvakantie zijn we weer met nieuwe energie begonnen. Meester Tom heeft vanuit zijn opleiding een project gedaan met als thema Sprookjes. Foto's hiervan ziet u bij het fotoalbum. Na dit project moesten we helaas afscheid nemen en gaat Tom door naar een nieuwe school.
Nu zitten we volop in het thema Kikker in de kou. We lezen boeken, knutselen over kikker en leren weer een heleboel nieuwe dingen. Helaas laat de echte winter op zich wachten, maar ook zo leren kinderen van alles over de seizoenen.