Groep 1 C

Thema Pasen
Pasen is inmiddels achter de rug. De kinderen hebben weer fanatiek gewerkt aan dit thema. Er is creatief gewerkt en geknutseld en er zijn paaseieren gezocht. Wat een feest!
We hebben allerlei lekkere proefjes gedaan met eieren. Wat kun je ermee doen en wat is het verschil in smaak als je een ei lang of kort kookt. Iedereen heeft uiteindelijk verschillende soorten geproefd. De voorkeur van de meeste kinderen was duidelijk een zacht gekookt eitje!
Kijk maar bij de foto's voor een indruk.

Thema de Boerderij
We hebben de afgelopen weken gewerkt rondom het thema de Boerderij. De kinderen hebben veel dingen geleerd. We hebben gewerkt aan onder andere de woordenschat met de woordkaarten, we hebben veel teloefeningen gedaan met meer/minder en rangtelwoorden. We hebben dit ook een keer in het Wiskidslokaal gedaan. Super leuk!
Ook is er flink geknutseld. Er zijn tractoren gevouwen, dieren gekleurd en tralies geknipt.
De afsluiting was een bezoek aan de boerderij van Yvonne Dekkers. Wat hadden we een geluk met het prachtige weer en vooral dat we bijna live bij de geboorte van een lammetje waren! Geweldig om te zien hoe het pasgeboren lammetje uit de wei gedragen werd om samen met de moeder in de stal bij te komen en de eerste stapjes te zetten!
Kijk maar naar de foto's!

Carnaval 2017
Vanmorgen hebben we carnaval gevierd. Iedereen kwam prachtig verkleed op school. Nadat we elkaar bewonderd hebben, ging het verder in de gymzaal. Wat was het een feest!!!
Hierna hebben we in de klas gedronken en wat lekkers gegeten. De dag werd afgesloten met een gezellige optocht. En nu.... allemaal uitrusten en een hele fijne vakantie!!
Kijk in het fotoalbum voor de foto's.

Voorlezen in de groep.
Vandaag kwam Kirsten (onze mediacoach) voorlezen in de klas. Het was een leuk verhaal over carnaval. Na het verhaal kregen de kinderen slingers om mee te zwaaien. We hebben liedjes gezongen en gedanst op carnavalsmuziek. Tot slot mocht iedereen (die dat wilde) geschminkt worden. Het was erg leuk!! Kijk maar bij de foto's.

deze website is gerealiseerd door schoolwebsite.nu